Akkoord sociale huurwoningen Nieuw Rein

10-05-2022

Deze week ondertekenden Wilma Wonen, Heembouw en Woningbouwvereniging Habeko Wonen een overeenkomst voor 15 sociale huurwoningen in Nieuw Rein en net als alle andere woningen in Nieuw Rein zijn deze woningen ontworpen door Kokon. We kijken uit naar de realisatie van deze aanvulling op de nieuwe wijk!

Nieuwe wijk
Nieuw Rein in Hazerswoude wordt een prachtige plek aan de oevers van de Oude Rijn. Hier komen 102 duurzame woningen met een zeer gevarieerd woningaanbod. Het ontwerp van de woningen is tijdloos in stijlvolle architectuur. In de nieuwe wijk van Gemeente Alphen aan den Rijn staat de waterrijke omgeving en de unieke ligging in het Groene Hart centraal. Fase 1 wordt momenteel gerealiseerd, lees hier meer:

Sociale huur
De 15 rijwoningen worden gerealiseerd in het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn. De woningen hebben een oppervlakte van circa 90 m2, krijgen drie slaapkamers en parkeren op het binnenterrein of in de straat. De toekomstige bewoners wonen straks in alle comfort in een groene en waterrijke buurt en kunnen genieten van het haventje en de fraaie zichtlijnen over het polderland en de Oude Rijn.

Martin Bogerd, Directeur van Habeko wonen: “Deze energiezuinige woningen bieden kansen voor jonge starters in de gezinsvormende fase. Zij vinden hier een comfortabel thuis.”

Start bouw en verhuur
De informatievoorziening over de huurwoningen wordt door woningbouwcorporatie Habeko wonen verzorgd. Meer informatie over deze woningen en over hoe u in aanmerking komt voor een huurwoning leest u op de website van Habeko wonen: www.habekowonen.nl. In de kavelkaart op deze website is te zien waar de sociale huurwoningen precies komen.