Henk Middelkoop

partner / architect

Met 2 decennia vakervaring en meer dan 4 decennia fascinatie voor architectuur en bouwen heeft Henk een trackrecord van succesvolle ontwerpen opgebouwd in heel Nederland.

Villa's en woningbouwcomplexen worden zorgvuldig gestructureerd en gestyleerd zodat het eindresultaat een passend en duurzame aanvulling is in de gebouwde omgeving. 
De focus bij het ontwerpen ligt op het realiseren van een woonomgeving waar mensen zich prettig voelen en willen blijven. Corridorgangen bij wooncomplexen, onprettige entree's en uitgeknepen plattegronden worden geweerd uit de plannen. Open en prettige ruimtes, daar gaat het om. Waar mensen zichzelf en elkaar kunnen vinden. En verbinding kunnen maken. 

Naast ontwerpen van gebouwen heeft ook de technische kant van de architectuur de volle focus van Henk. Prijswinnende concepten zoals het Isoskelet zijn daarvan het resultaat.
Drijvend wonen is ook een ambitie waar stevig aan gewerkt wordt.
En qua energieverbruik heeft Passief Bouwen de volledige passie. Na jarenlang trekken aan deze manier van ontwerpen en berekenen, is de nieuwe Beng uiteindelijk een methode die heel dicht bij de essentie van het Passivhaus komt: zoveel mogelijk gebruik maken van de zon en zo min mogelijk complexe techniek. Of zoals Henk stelt: "Het casco moet perfect ontworpen worden, dat gaat het langste mee." 

Henk is ook voorzitter van de Stichting Willem van Tijen. Het gedachtegoed van onze oprichter verdient het om blijvend onder de aandacht gebracht te worden. 
En last but not least: regelmatig is Henk te vinden in Delft, om les te geven aan de Technische Universiteit en zo de volgende generatie architecten op te leiden.